FEGY.HU

november 16, szombat, 2019

head

Címlap HÍREK

FEGY.HU

Egyesületünk legújabb tagjai

Szeretném bemutatni Egyesületünk legújabb tagjait!

A három autót az OKF selejtezte le, és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság javaslatára,tevékenységünk és munkánk elismeréseként

Egyesületünknek ajándékozta.

Az autók a Fővárosban teljesítettek szolgálatot.

A két IFA tömlőszállítóként, a 4000 literes víztartállyal, 400 literes habtartállyal és 3000 liter/percesszivattyúval felszerelt Steyr, gépjárműfecskendőkén szolgált.

Rendbetételükhöz komoly ráfordítások szükségesek, melyek meghaladják az Egyesület kapacitását,ezért minden támogatást, felajánlást szívesen veszünk.

A támogatást az OKF-nek ezúton is köszönjük, reméljük minél előbb

Gyál szolgálatába állhatnak!

tuzolto kocsik 01

Még több kép a KÉPEK nemüben a Tűzoltókocsik mappában.

Hasznos tanács olvasóinknak

Tisztelettel felhívnánk olvasóink figyelmét, hogy fokozottan vigyázzanak értékeikre, tudják, alkalom szüli a tolvajt. Pl. ha több napig nincsenek, otthon kérjék meg a szomszédot, ismerőst, hogy ürítse naponta a postaládát! Ne spóroljunk a kültéri világításon sem!

Amennyiben tanácsra, segítségre van szüksége kérjük, hívja központunkat!

Minden gyanús eseményt, amit észlelnek, azonnal jelezzék felénk!

Minden jelzést kivizsgálunk!

Ha csatlakozik a 24-órás ügyeleti központunkhoz, szolgálatunk, riasztás esetén díjmentesen, (függetlenül a riasztások számától) perceken belül a helyszínre érkezik és intézkedik. A részletekről az alábbi telefonszámon érdeklődjön 06 29 340333.

Felhívjuk a figyelmet, amennyiben becsapják, meglopják, vagy megtámadják, minden esetben tegyenek feljelentést a rendőrségen, vagy értesítsék ügyeleti központunkat a 340-333-as számon, szolgálatunk minden esetben segíteni fog az eljárás megindításában. Kérjük fokozottan figyeljenek környezetükben élő idős, beteg, egyedül élő embertársaikra!

24-órás ügyeleti központunk telefonszáma: 06-29-340-333

fegy cimer

Rólunk

Az egyesület története

 • Egyesületünk szerveződése 1989-ben kezdődött, 1990-ben alakult Faluvédő Egyesület néven. Kezdetekben létszámunk 10 fő volt. Az egyesület működését a tagok önerőből biztosították, és saját autóikkal járőröztek a település utcáin. Az évek elteltével, valamint a létszám növekedésével az egyesület, fejlődésnek indult. Az akkor regnáló önkormányzat, a közbiztonság javításának céljából, folyamatosan támogatta szerveződésünket. Egyesületünk egyre több elismerésben részesült. 1996-ban Gyál városi címet kapott, és egyesületünk neve FEGY Polgárőrség Gyál-ra változott.
  • 1998-tól riasztó rendszerek telepítését és azok felügyeletét végeztük és végezzük mai napig is, mellyel hozzájárulunk a lakosság és a közbiztonság javításához. A rendőrséggel és a társszervekkel nagyon jó viszonyt alakítottunk ki.
  • 1998-tól 24 órás felügyeleti központot létesítettünk, a hozzá kapcsolódó kommunikációs hálózattal, járőrszolgálattal. Járőreink a kapott riasztására azonnal indulnak és megteszik a szükséges intézkedéseket, a lakosság védelmének érdekében. Feladataink ez által jelentősen megnőttek. Segítséget nyújtottunk balesetek helyszínelésénél, eltűnt személyek felkutatásában, árvízvédelemnél, tűzoltásnál.
  • 2002-ben létrehoztuk a Szomszédok Egymásért Mozgalmat (SZ.E.M). A tagok száma megközelíti az 500 főt.

   

  • 2008. januárjától a polgárőri feladatkörünket bővítettük a tűzoltási-műszaki mentési tevékenységgel. A munkánk végzéséhez együttműködési megállapodást kötöttünk a Megyei, a Fővárosi, valamint a környékbeli városi Tűzoltó parancsnokságokkal. Így az egyesület hivatalos neve FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál, lett. A tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátásához támogatásból és önerőből vásároltunk egy Mercedes-Benz 408-as típusú tűzoltó gépjárműfecskendőt, melyet 2008. szeptemberében, ünnepélyes keretek között a város, vallási vezetői felszenteltek, a világi vezetőség részéről, pedig egyesületünk csapatzászlót kapott. Jelenlegi taglétszámunk több mint 60 fő, egyesületünket tovább kívánjuk fejleszteni. Céljaink között szerepel, a járműparkunk, valamint a tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátásához szükséges felszerelések bővítése, korszerűsítése. Az eddig elért eredményeinket köszönhetjük a tagok áldozatos munkájának, családjaiknak, valamint a FEGY támogatóinak.

    Távfelügyelet

    Mi a távfelügyelet?

    A távfelügyeleti szolgáltatás a lakásokban, családi házakban, üzlethelyiségekben üzemelő behatolás jelző - köznapibb nevén riasztó - rendszerek által érzékelt állapotváltozások, jelzések figyelését, feldolgozását jelenti egy 24 órás távfelügyeleti központban.

    Segítségével, láthatóvá válik minden, az objektumban történő esemény, pl. a riasztó ki- és bekapcsolása, támadás, betörés, tűz, stb. Az ügyeletes diszpécserek, éjjel-nappal számítógép segítségével figyelik a távfelügyeletre vezetékes telefonvonal, rádiós vagy GSM összeköttetés révén csatlakoztatott objektumok érzékelőinek állapotát. Intézkedést igénylő jelzések, (pl. támadás, betörés, tűz) esetén haladéktalanul értesítik a kivonuló szolgálatot (és a Rendőrséget, Tűzoltóságot is amennyiben szükséges) és az előfizető által megadott személyeket, szervezeteket. A kivonuló szolgálat a helyszínen biztosítja az előfizető személye és vagyontárgyai védelmét.

    A járőrautók jelenléte, az adott szolgáltatási terület közbiztonságának javításával, az ott lakók, valamint a területen tevékenykedő vállalkozások fenyegetettségét csökkenti.

    Részletesebb tájékoztatásért, hívja a 24-órás ügyeleti központunk telefonszámát a: 06-29-340-333  vagy az illetékes kollégánkat hétköznap 9 – 15 óra között a 06 70/458 4512-es telefonszámon.

    hirkzpont

    Baleset_20150601

    Kérjük fokozottam vezessenek sajnos rendszeresen történnek balesetek Gyálon is.

    Vigyázzanak magukra mindenkit hazavárnak!!!

    Brassói u. és Bartok B. u. kereszteződésnél 3-as baleset.

    baleset 05

    További cikkeink...

    1. oldal / 10

    Első
    Előző
    1